Διεξάγουμε έρευνα για την λειτουργία εικονικής αναζήτησης (visual search) και με χρήση εργαλείων eye tracking (κάμερες καταγραφής οφθαλμικών κινήσεων) αναλύεται η ανταπόκριση του χρήστη σε αναζήτηση εικονικού τύπου πληροφορίας σε εικόνες.
Έχει αναπτυχθεί μια πρωτότυπη ψηφιακή εφαρμογή η οποία θα χρησιμοποιήσει ζεύγη εικόνων με έργα τέχνης προκειμένου μελετηθεί πώς ένας χρήστης παρατηρεί δύο συσχετιζόμενες εικόνες στην προσπάθειά του να ανακαλύψει τις συσχετίσεις.
Κάμερες καταγραφής οφθαλμικών κινήσεων (eye tracker) πάνω στον υπολογιστή παρακολουθούν τις εστιάσεις των χρηστών της εφαρμογής με συχνότητα μερικά millisecond και καταγράφουν με λεπτομέρεια πώς λειτουργεί η διαδικασία της οπτικής αντίληψης (visual perception).
Προκειμένου να συγκεντρωθεί το πληροφοριακό υλικό που θα δώσει πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα της μελέτης, διεξάγεται έρευνα με συμμετοχή χρηστών από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Έχει ετοιμαστεί ένα doodle με time-slots για να πάρουμε users από την Λεμεσό.
27/7 Δευτέρα: 10:00 – 19:00
28/7 Τρίτη: 10:00 – 13:00
29/7 Τετάρτη 10:00 – 13:00
30/7 Πέμπτη: 10:00 – 13:00 και 17:00 με 19:00
31/7 Παρασκευή: 10:00 – 19:00
Το link για το Doodle είναι αυτό https://doodle.com/poll/r3g4urewdqrzst9e
Που; Cyprus Interaction Lab
https://www.cyprusinteractionlab.com/contact-us/
Παρακαλώ, δηλώστε συμμετοχή! Ευχαριστούμε πολύ!
Καθώς στη μελέτη αυτή θα διερευνηθούν θέματα που άπτονται άμεσα με τους τρόπους αντίληψης και πρόσληψης έργων τέχνης, θα είχε ενδιαφέρον καθώς εσείς έχετε ήδη παρακολουθήσει μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης να λάβετε μέρος εθελοντικά στην έρευνα.
Ερευνητική Ομάδα:
Καθηγητής Νικόλαος Αβούρης του Πανεπιστημίου Πατρών,
Καθηγητής Χρήστος Φείδας του Πανεπιστημίου Πατρών,
Καθηγήτρια Ιάνθη Ασημακοπούλου του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,
Ερευνητής Περικλής Περικλέους του Πανεπιστημίου Πατρών
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Άντρη Ιωάννου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.