Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 02/02 και Παρασκευή 03/02 η ιδιωτική και δημόσια προβολή της διαδραστικής εγκατάστασης «Παράλληλες Πόλεις» στον χώρο του Παλιού Ξυδάδικου. Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του the Yard. Residen cy.17 (Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ) από το «mesh spatialde sign studio», το οποίο αποτελείται από τους αρχιτέκτονες Αντώνη Στυλιανού και Αντρέα Παπαλλά, σε συνεργασία με το Cyprus Interaction Lab του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η εγκατάσταση χρησιμοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία σύλληψης κίνησης και καινοτόμες μεθόδους χαρτογράφησης και προβολής εστίασε στο ερώτημα κατά πόσον οι νέες αναπτύξεις στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού έχουν βελτιώσει την πόλη ή έχουν επισκιάσει τον πολιτισμό και την ιστορία της.

Η ιδέα της εγκατάστασης προέκυψε από την τρέχουσα συζήτηση μεταξύ πολιτών και δημοτικής αρχής αναφορικά με την αξία των ραγδαίων εξελίξεων και την σχέση τους με τα οράματα για το μέλλον της πόλης και παρείχε στους επισκέπτες την ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ ανάπτυξης ή διατήρησης. Την εγκατάσταση επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, αρχιτέκτονες, ακαδημαϊκοί, εικαστικοί αλλά και πολίτες της Λεμεσού που εξέφρασαν τις απόψεις και ανησυχίες τους.

Το Παλιό Ξυδάδικο για δύο μέρες αποτέλεσε χώρος εποικοδομητικών συζητήσεων μεταξύ των παρευρισκόμενων οι οποίοι κλήθηκαν να υποστηρίξουν ή να διαφωνήσουν με έργα ανάπτυξης και διατήρησης. Τα αποτελέσματα της εγκατάστασης θα εκδοθούν σε ηλεκτρονική μορφή για όσους ενδιαφέρονται και θα κοινοποιηθούν στον Δήμο Λεμεσού.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.meshsds.cominfo@meshsds.com

Categories: news